O firmie

Kim jesteśmy …

Jesteśmy polskim producentem

  • aromatów – wyciągów z naturalnych przypraw
  • mieszanek przyprawowych z udziałem aromatów i (lub) przypraw naturalnych
  • mieszanek funkcjonalnych z udziałem fosforanów i bez fosforanów  

Zaczynaliśmy w latach 90 tych jako hurtownia oferując towary producentów szwajcarskich i niemieckich ale już od roku 1997 rozpoczęliśmy produkcję mieszanek według własnego pomysłu.

Dzisiaj naszymi klientami są duże koncerny mięsne, wytwórcy dań gotowych ale także malutkie polskie rodzinne masarnie.

Od kilku lat z dużym powodzeniem służymy pomocą entuzjastom swojskich wyrobów przyczyniając się tym do ochrony polskiej tradycji wytwarzania domowych wyrobów mięsnych.     

Czym różnimy się od konkurencji …

… jakością i innowacyjnością produktu,
    fachowym serwisem i szybką dostawą,    

  • pracujemy według zasad określonych w międzynarodowym standardzie bezpieczeństwa żywności BRC
  • nasze mieszanki zawsze rozwiązują jakiś problem klienta np. zagospodarowują kłopotliwe nadwyżki surowca, poprawiają jakość wyrobu, zwiększają rentowność itp.
  • działamy szybko i skutecznie (nowa mieszanka powstaje w ciągu kilku dni a u naszej dużej konkurencji nawet kilka miesięcy lub w ogóle jest to niemożliwe)  
  • opieka technologiczna 7 dni w tygodniu
  • (oczywiście u naszego technologa przydzielonego do obsługi)  

Chłopaki z Sekwensu … kim ONI są ?

To są właśnie technolodzy naszej firmy. Zostali oni tak nazwani przez naszych klientów. Swoją wiedzą, umiejętnościami i nieskrępowanym sposobem bycia zasłużyli na takie przyjacielskie, ciepłe określenie.

W galerii (obok) na przykładzie Pana Janka, jednego z naszych doświadczonych technologów  przedstawiliśmy w "kosmicznym" skrócie kilka Jego dni pracy: przedstawienie oferty, próbną produkcję w zakładzie klienta, ocenę wyrobu i podsumowanie pokazu zakończone uściskiem dłoni z klientem. Po prostu ... codzienność.    

Bo „Chłopaki z Sekwensu” :

  • pomagają, doradzają i podpowiadają jak zrobić nowe ciekawe wyroby,
  • nie wymądrzają się, rozmawiają "ludzkim" zrozumiałym językiem, którego używają nasi klienci,
  • swoje najlepsze, bo młode lata spędzili w zakładach mięsnych bezpośrednio w produkcji przy maszynach,
  • wiedzą co to ciężka fizyczna praca i jak ogromnie boli gdy powstanie wyrób, którego nikt nie chce kupić,
  • są gotowi przyjechać na każde wezwanie - klienci otrzymują numery telefonów osobistych czynnych całą dobę.