Schab b/k, ze skórą i tłuszczem - smak tradycyjny. Korzyści: zagospodarowanie skórek i tłuszczu
Realizacje
Obecnie pracujemy nad..
Pasztet grubo-rozdrobniony wieprzowy lub drobiowy, wędzony. Korzyści: zagospodarowanie głów wp., pęcherzy wp.
Wyrób o ciekawym orientalnym smaku z dodatkiem cynamonu i imbiru. Korzyści: zagospodarowane mięs drobnych wołowych
kl I i II
Nasze dokonania
Kiełbaski bez osłonki na grilla - smak orientalny. Korzyści: prosta i szybka produkcja, zagospodarowanie II B
Salceson ze szczypiorkiem i czosnkiem. Korzyści: zagospodarowanie głów wieprzowych
Karczek wp. długo wędzony - smak tradycyjny. Korzyści: zagospodarowanie karkówki wieprzowej w atrakcyjnej formie, dobre uzyski
Pasztet wieprzowy, pieczony, z jajkiem i galaretką. Korzyści: ciekawa forma podania, duży popyt w okresie świątecznym
Kiełbasa wieprzowo - wołowa, grillowa. Korzyści: zagospodarowanie mięsa z głów wieprzowych
Kiełbasa wieprzowa z kaszą. Korzyści: zagospodarowania mięsa wp. drobnego kl. II b
Wyrób wieprzowy, pieczony, smak czosnkowy. Korzyści: zagospodarowanie mięsa z głów wieprzowych
Gotowe danie w słoiku lub vacum. Korzyści: mała pracochłonność, prosta receptura
Wyrób garmażeryjny wieprzowy z dodatkiem bułki tartej i świeżych warzyw. Korzyści: zagospodarowanie nieplanowanej nadwyżki warzyw i bułki tartej